eIgralište

O PROJEKTU

eIgralište je projekat zasnovan na već popularnoj igrici Minecraft koju na Balkanu igra veliki broj dece svih uzrasta (po našim statistikama svako 4 dete u Srbiji). Igrica predstavlja svet napravljen od kockica i ima dosta mogućnosti od kojih je jedna igranje sa prijateljima (MultiPlayer).

Napravili smo Minecraft MultiPlayer server koji se sastojati od niza edukativnih mini-igara podeljenih po predmetima iz osnovne škole. Svaka mini-igra je interaktivna tako da podstiče decu da ponavljanjem nivoa pamte svoje greške i na taj način uče. Server je dostupan u bilo kom trenutku preko igrice i interneta van područja Balkana, a pružiće mogućnost rešavanja problema dosade i učenja u isto vreme.

Razvijajući ovu ideju shvatili smo da jedan od ciljeva mora biti i taj da roditeljima pokažemo da njihova deca ne troše samo vreme igrajući se na kompjuteru, već da kroz tu igru nešto mogu i da nauče. Takođe, profesorima smo hteli da približimo savremeni način nastave i predstavimo im kako deci mogu da zadaju neke zadatke, da kroz naš sistem prate njihov napredak, a da u stvari kroz sve to unaprede svoje časove jednim novim i inovativnim rešenjem.

TIM

Aleksandar Gligorijević – Team lead & PR & Java Development
Jovan Manić – Marketing & Community Management
Mladen Đurić – Backend Developement
Marko Ilić – Frontend Developement & Game Design
Vedran Trivić – System Administration

DONATOR

Superste.netErste Bank Srbija

Sajt projekta